RR14 EVO

Arbetshöjd: 14,2 meter

Maximal sidoutsträckning: 10 meter

Lyftkapacitet: 400 kg


Italienska Platform Basket tillverkar flexibla tvåvägs montagemaskiner. Med en korg som rymmer två montörer och som når en arbetshöjd på 14,2 meter över räls är RR14 den perfekta maskinen för många arbetsmoments vid kontaktledningsbyggnation och underhåll.  Från korgen är maskinen är fullt manövrerbar och körbar och erbjuder även automatisk nivellering vid rälsförhöjda spårsektioner. 

Platform Basket har utformat en pantograf som är försedd med givare för att mäta avståndet mellan spåret och kontaktledning. Pantografen får ett graderat blad för att läsa kablarnas vertikala avvikelser (med ett arbetsområde på +550 mm). Pantografens dimensioner under transporten är mycket reducerade, vi talar om endast 3 meter som total höjd.

RR 9/200

 

Arbetshöjd: 9,50 m

Maximal sidoutsträckning: 4,70 m

Lyftkapacitet: 200 kg


Den nya RR 9/200 är den lilla maskinen som nyligen utvecklats av Platform Basket för att göra järnvägsunderhåll på höjd mycket enklare. RR 9/200 erbjuder en extremt lätt och kompakt utrustning som kan transporteras med släpvagn med en totalvikt på högst 3,5 ton. Sin minimala storlek till trotts kan RR 9/200 arbeta på järnvägar upp till en höjd på 9,5 meter med 200 kg i korgen. Ett tvåhastighetssystem medför att RR 9/200 kan framföras på järnväg i hastigheter upp till 10 km/h.


RR 9/200 kan även beställas för elektrisk drift med litiumjonbatterier för att göra utrustningen lämplig för användning i tunnlar, tunnelbanor och inuti byggnader som, stationer etc.